Pyszna i prosta propozycja na lunch, podwieczorek czy każdą inną porę dnia:)
Sezon na szparagi trwa i próbuję ich w wielu wariacjach:)
Dziś jest to bagietka nadziana szparagami i żółtym serem.
Pychota!
Składniki:
- 1/2 bagietki
- 6 szparagów
- 100g sera żółtego
- 2 łyżki śmietany
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
W bagietce wydrążamy dziurkę. Szparagi blanszujemy, kroimy na małe kawałki. Ser trzemy na tarce i grubych oczkach, mieszamy go z masłem i śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Farsz nakładamy do bagietki, upychając go dokładnie. Na sam koniec nakładamy wyjęty wcześniej środek bagietki:)
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby masa zastygła.
Bagietkę kroimy w pajdy i zjadamy:)
Brak komentarzy