Słodkości

Brownie z gruszkami

29 sierpnia 2012

Mega smaczne brownie:)
Z gruszkami, migdałami i miodem!

Koniecznie wypróbujcie migdałów, które możecie jeszcze nabyć w sieci sklepów LIDL (kuchnia grecka),

ja skorzystałam z tych bez skórki. 
Posiekałam je baaardzo drobno i dodałam do ciasta zamiast części mąki.
Brzmi dobrze, co?:)

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mąki
  • migdały w miodzie (możecie użyć zwykłych)- jedna duża garść
  • 3 jajka
  • 100g masła
  • 1/2 słoiczka miodu z migdałami (możecie dać więcej/mniej)
  • 2 gruszki

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały siekamy drobno bądź mielimy. Do roztopionej czekolady dodajemy masło, mieszamy, aż wszystko się połączy. Studzimy, dodajemy jajka, mąkę, posiekane drobno migdały (nie udało mi się ich zmielić bo były dosyć miękkie od miodu) i miód- miksujemy.
Gruszki obieramy, kroimy w plastry.
Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, na wierzch układamy plastry gruszek. Wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika i pieczemy ok. 15-20minut.

Przeczytaj również

8 komentarzy

  • Reply Karmel-itka. 29 sierpnia 2012 at 22:41

    aż mi ślinka pociekła!

  • Reply ralpheek 30 sierpnia 2012 at 04:46

    uwielbiam brownie za tą jego „zakalcowatość”…

  • Reply CornerWithRecipes 30 sierpnia 2012 at 05:53

    wygląda pysznie! 🙂

  • Reply Droczilka 30 sierpnia 2012 at 08:40

    Fajne fotki, a brownie lubie baardzo!:-)

  • Reply przecinkowa 30 sierpnia 2012 at 09:07

    Za te wszystkie pyszności nominuję cię do Versatile Blogger Award 😉

  • Reply MartynCia ^^ 30 sierpnia 2012 at 09:25

    gruszki i czekolada… połączenie idealne! Mniam 😉
    wpraszam się na kawałeczek ciasta.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

  • Reply ola in the kitchen 30 sierpnia 2012 at 19:55

    Mi też chodzi po głowie brownie z gruszkami. Twoje ciacho wygląda super!

  • Reply Dusia 31 sierpnia 2012 at 09:05

    gruszka czekolada to doskonałe połączenie:)

  • Zostaw komentarz