Święta

Faszerowane jajka w skorupkach (smażone)

23 marca 2013

U mnie w domu jada się tylko takie,
K. wspominał, że u jego babci takie faszerowane jajka jadało się na obiad,
nie od święta.
Był mega uśmiechnięty, gdy mu zaniosłam ten talerzyk do biura:)

Ten rodzaj nadziewanych jajek jest bardzo tradycyjny,
mamy tu tylko dodatek koperku- ale czy to mało?:)
Ja dałam jeszcze ciut kolendry:)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki masła
  • koperek (wedle uznania)
  • kolendra (kilka listków)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki bułki tartej

Jajka gotujemy na twardo, gdy ostygną przekrawamy je (skorupkach) na pół- uważajmy, aby skorupki się nie pokruszyły.
Białko i żółtko rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, mieszamy. Doprawiamy do smaku, wsypujemy koperek. Masę nakładamy do skorupek, dociskamy łyżeczką.
Jajka maczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu do zrumienienia.
Podajemy na ciepło.

Przeczytaj również

8 komentarzy

  • Reply nashelly 23 marca 2013 at 23:10

    Moje ukochane jajka, smak dzieciństwa! 🙂 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

  • Reply Daria (Dietetycznie. Moja rzeczywistość.) 24 marca 2013 at 00:14

    wyglądają pysznie!
    bardzo lubię faszerowane jajka ;]

  • Reply Hania-Kasia 24 marca 2013 at 07:24

    Smakowicie się prezentują. Ja też lubię jajka faszerowane.

  • Reply ozzie 24 marca 2013 at 09:59

    fajny pomysł!!!

  • Reply MartynCia ^^ 24 marca 2013 at 12:10

    świetny przepis, zapisuję sobie do wykonania 🙂

  • Reply Damian 24 marca 2013 at 17:02

    ooo, robiłem takie w technikum na zaliczenie 🙂 wspomnienia 🙂

  • Reply Kamciss 24 marca 2013 at 19:16

    Mmm super pomysł 🙂

  • Reply Dusia 31 marca 2013 at 17:46

    no w końcu ktoś tak jak ja z masełkiem robi

  • Zostaw komentarz