U mnie w domu jada się tylko takie,
K. wspominał, że u jego babci takie faszerowane jajka jadało się na obiad,
nie od święta.
Był mega uśmiechnięty, gdy mu zaniosłam ten talerzyk do biura:)
Ten rodzaj nadziewanych jajek jest bardzo tradycyjny,
mamy tu tylko dodatek koperku- ale czy to mało?:)
Ja dałam jeszcze ciut kolendry:)
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżeczki masła
- koperek (wedle uznania)
- kolendra (kilka listków)
- sól, pieprz
- 2 łyżki bułki tartej
Jajka gotujemy na twardo, gdy ostygną przekrawamy je (skorupkach) na pół- uważajmy, aby skorupki się nie pokruszyły.
Białko i żółtko rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, mieszamy. Doprawiamy do smaku, wsypujemy koperek. Masę nakładamy do skorupek, dociskamy łyżeczką.
Jajka maczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu do zrumienienia.
Podajemy na ciepło.
8 komentarzy
Moje ukochane jajka, smak dzieciństwa! 🙂 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
wyglądają pysznie!
bardzo lubię faszerowane jajka ;]
Smakowicie się prezentują. Ja też lubię jajka faszerowane.
fajny pomysł!!!
świetny przepis, zapisuję sobie do wykonania 🙂
ooo, robiłem takie w technikum na zaliczenie 🙂 wspomnienia 🙂
Mmm super pomysł 🙂
no w końcu ktoś tak jak ja z masełkiem robi