Święta

Jajka faszerowane łososiem

28 marca 2013

Uwielbiam połączenie łososia i szczypiorku- to niezwykłe!
Jajka nafaszerowane takimi pysznościami muszą znaleźć się na wielkanocnym stole,
i koniec!:)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 50g łososia wędzonego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz
  • szczypior

Jajka gotujemy na twardo. Łososia i szczypiorek drobno kroimy.
Przekrawamy jajka i wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy z majonezem i chrzanem, doprawiamy do smaku. Dodajemy do nich łososia (zostawmy trochę do dekoracji) oraz szczypiorek. Mieszamy i nakładamy w miejsca po żółtkach.
Ozdabiamy łososiem i szczypiorkiem.

Przeczytaj również

4 komentarze

  • Reply MartynCia ^^ 28 marca 2013 at 11:41

    z łososiem jajek jeszcze nie próbowałam.

  • Reply Anonymous 28 marca 2013 at 12:45

    Świetny przepis i bardzo ładne zajączki na 1-wszym zdjęciu!

  • Reply Kamciss 28 marca 2013 at 19:56

    Pyszności 🙂

  • Reply Anonymous 30 marca 2013 at 15:25

    Super. Rodzinka tak próbowała, że kolejną porcję musiałam zrobić…

  • Zostaw komentarz