Święta

Jajka faszerowane tuńczykiem

26 marca 2013

Generalnie nie trawię tuńczyka z puszki,
ani w oleju ani w sosie własnym.
Nie umiałabym zjeść go solo,
ale w postaci farszu do jajek czemu nie?
To smaczne połączenie i na pewno będzie pasowało na święta 🙂

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • tuńczyk w sosie własnym (ilość dowolna)
  • szczypior
  • ew. sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo.
Gdy ostygną przekrawamy je na 4 cząstki. Żółtka wybieramy i rozdrabniamy, dodajemy chrzan, majonez i jogurt. Mieszamy razem. Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do masy. Szczypior siekamy.
Masę nakładamy w miejsce wyjętych żółtek, zdobimy cząstkami tuńczyka i szczypiorkiem.

Przeczytaj również

3 komentarze

  • Reply http://pastawithapplepie.blogspot.com/ 26 marca 2013 at 09:14

    Jajko i tunczyk naprawde swietnie do siebie pasuja 😉

  • Reply Bernadeta 27 marca 2013 at 13:52

    ekstra zdjecia!

  • Reply dorota20w 28 marca 2013 at 13:32

    pysznie !

  • Zostaw komentarz