Generalnie nie trawię tuńczyka z puszki,
ani w oleju ani w sosie własnym.
Nie umiałabym zjeść go solo,
ale w postaci farszu do jajek czemu nie?
To smaczne połączenie i na pewno będzie pasowało na święta 🙂
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka chrzanu
- tuńczyk w sosie własnym (ilość dowolna)
- szczypior
- ew. sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo.
Gdy ostygną przekrawamy je na 4 cząstki. Żółtka wybieramy i rozdrabniamy, dodajemy chrzan, majonez i jogurt. Mieszamy razem. Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do masy. Szczypior siekamy.
Masę nakładamy w miejsce wyjętych żółtek, zdobimy cząstkami tuńczyka i szczypiorkiem.
3 komentarze
Jajko i tunczyk naprawde swietnie do siebie pasuja 😉
ekstra zdjecia!
pysznie !