Wielkanoc zbliża się dużymi krokami więc mam dla Was dwie propozycje na faszerowane jajka. To smaczna i zdrowa przekąska, którą z powodzeniem możecie przygotować na co dzień, a nie tylko od święta!
Tak przygotowane jajka są bardzo aromatyczne i wspaniale smakują, możemy skorzystać z różnych ziół tak, aby się nimi nie znudzić.
Koniecznie zajrzyjcie jeszcze po przepisy na:jajka faszerowane rzodkiewkamijajka faszerowane pieczarkamijajka faszerowane tuńczykiemjajka faszerowane łososiemjajka faszerowane w skorupkach (smażone)
Składniki:
- 3 jajka
- szczypiorek
- koperek
- pietruszka
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- płatki chili
Jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupki, przekrawamy. Żółtka wybieramy i rozdrabniamy, dodajemy posiekany szczypior, pietruszkę i koperek, mieszamy. Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy do żółtek. Doprawiamy do smaku.
W miejsce po żółtkach nakładamy farsz.
1 komentarz
Faszerowane jajeczka na Wielkanoc – zawsze 😉