Szakszuka z chorizo (przepis na shakshukę)
Szakszuka z chorizo (przepis na shakshukę) podduszona razem z czerwoną fasolą oraz jalapeno smakuje wybornie. Dodatek odrobiny soku z…
6 listopada 2017Szakszuka z chorizo (przepis na shakshukę) podduszona razem z czerwoną fasolą oraz jalapeno smakuje wybornie. Dodatek odrobiny soku z…
6 listopada 2017Przepis na pierogi z dynią jest już na blogu od kilku lat, moje kolejne podejście jest jednak dużo…
6 października 2017Mam dobrą passę ostatnio do przyrządzania mięsa mielonego – powstają same pyszne potrawy, które mogłabym jeść na okrągło. Serio!…
25 września 2017Kocham, kocham smak tego schabu i sosu, który powstał po połączeniu wszystkich składników! Schab duszony z cukinia i pieczarkami…
6 września 2017Faszerowany kabaczek, podobnie jak inne faszerowane warzywa takie jak pieczarki i papryki smakuje wybornie! Przed przepisem należy się Wam małe…
31 sierpnia 2017Pieczone żeberka w piri-piri to, możecie mi wierzyć lub nie, moja pierwsza przygoda z tym mięsem. Serio! Mam…
19 sierpnia 2017Kurczak z cukinią w sosie kokosowym to moja kolejna próba odczarowania tego, co w diecie osoby trenującej mamy na…
7 sierpnia 2017Wegetariańskie leczo z tofu to moja propozycja na znane i lubiane danie, ale tym razem bez dodatku boczku czy…
21 lipca 2017Omlet z kurkami czyli coś, co świetnie smakuje latem. Świeże, pachnące lasem grzyby przywiozłam z rodzinnych Studzienic. Kaszuby to…
19 lipca 2017Wegetariańskie spring rollsy – banalne w przygotowaniu, a pyszne, że hej! Nie śmiejcie się, ale pierwsze kilka czy nawet…
11 lipca 2017Makaron soba z krewetkami i szparagami to moja propozycja na sycący i wiosenny posiłek. Sezon na szparagi jest już…
6 lipca 2017Makaron ryżowy z dynią i kurczakiem (coś na wzór dyniowego curry) to moja odpowiedź na duże zapotrzebowanie białka w posiłku…
9 czerwca 2017