Wyśmienita piramidka! Czyli panna cotta, kiwi oraz domowa chałwa.
Oooo to zdjęcie jest takie soczyste, no nie? Aż chce się jeść. Zabierzcie się za robienie tej panna cotty,…
19 marca 2012Oooo to zdjęcie jest takie soczyste, no nie? Aż chce się jeść. Zabierzcie się za robienie tej panna cotty,…
19 marca 2012Aaaaaaaaaaaaaaaaaa jak się cieszę!:) To przepis Babci, który uwielbiam i za który dziękuję! Przedstawiam kaszubski obiad zwany też potrawką…
16 marca 2012Do zabawy zaprosiła mnie Kasia z Amatorsko, ale z pasją. Podaję więc parę informacji o sobie… 🙂 Najpierw krótkie…
14 marca 2012Jakiś czas temu wrzuciłam to zdjęcie na walla Kuchni Pees na facebooku i niektóre osoby były bardzo blisko odgadnięcia…
12 marca 2012Latte to jedyna kawa jaką toleruję:) Może być smakowa, jak najbardziej! A oto przepis jak zrobić tą, którą…
8 marca 2012Kiedy padło hasło wino u znajomych popędziłam do kuchni. Jednakże weny za nic nie miałam, wysłałam więc smsa do…
7 marca 2012Wiosna! No dobra, może nie całkiem, aleeee jak tylko zobaczyłam praktycznie bezchmurne niebo i cudowne, wyczekiwane słońce wiedziałam, że…
4 marca 2012Weekend. Dla mnie zaczyna się i kończy na uczelni. Dziś od 8.15 do 20.30 z najdłuższymi przerwami- do 15…
3 marca 2012Wczoraj byłam w Warszawie załatwić ważną sprawę… Mianowicie wybrać materiał, z którego zostanie uszyta TA rzeczy na TĘ okazję…
1 marca 2012Termin verrines to wymysł kuchni francuskiej, oznacza przystawki na słodko bądź słono serwowane w przeźroczystych małych szklaneczkach. Ja niestety…
25 lutego 2012Już zdecydowanie za długo nie byłam w domu. Może w ciągu tygodnia-dwóch uda mi się tam pojechać? A tymczasem…
23 lutego 2012