Sos piwny do mięsa
Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście…
27 marca 2017Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście…
27 marca 2017Hummus z pieczonym burakiem to przepis, który trochę odmienił moje postrzeganie hummusu jako ciężkiej pasty z ciecierzycy. Ciężkiej w…
21 marca 2017Pieczone bataty z sosem orzechowym – na dźwięk tych słów od razu robię się głodna! Miniona niedziela przyniosła mi…
15 marca 2017Pasta z dyni i kukurydzy okazała się hitem mojej sobotniej domówki 🙂 Rzecz, która powstała absolutnie przypadkowo (za dużo…
27 października 2016Purée z batatów może zastąpić zwykłe, ugotowane, ziemniaki czy inne dodatki z którymi zjadacie ulubione mięso. Jest aksamitne, niezwykle…
4 października 2016Pasta z groszku sprawdzi się doskonale na wszelkiego rodzaju kanapkach lub przekąskach z ciasta francuskiego. Ja zajadam się przez…
12 czerwca 2016Sos holenderski to sos, który powstaje na bazie masła i żółtek. Dodatek soku z cytryny oraz pieprzu sprawia, że…
13 maja 2016Pieczone warzywa coraz częściej zastępują mi w diecie wszelkie makarony, kasze i ryże. Coraz częściej wybieram do grillowanego kurczaka…
5 maja 2016Frytki z batatów zjadłam pierwszy raz dopiero teraz – przygotowując je w domowym zaciszu ostatniej niedzieli. Bataty to słodkie…
29 kwietnia 2016Ziemniaki pieczone w piekarniku wprost uwielbiam! Czasami jadłam je jako dodatek do zupy, częściej mięsa. Nie wiem czy w…
14 marca 2016Pieczona cykoria sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju pieczonych mięs, może także stanowić wegetariański obiad. W tak przygotowany…
19 stycznia 2016Pieczona brukselka – to jak zaklęcie na jej odczarowanie! Ja wiem, że większość ludzi chyba na całym świecie nie…
11 stycznia 2016