Ciasto francuskie z serem pleśniowym
Jak już pewnie zauważyliście jestem wielką fanką ciasta francuskiego. To połączenie znam od dawna- ser pleśniowy typu lazur, orzechy…
9 maja 2012Jak już pewnie zauważyliście jestem wielką fanką ciasta francuskiego. To połączenie znam od dawna- ser pleśniowy typu lazur, orzechy…
9 maja 2012Nie macie czasem problemu z obiadem: zrobić więcej czy mniej? Ja często tak mam, myślę, że jak się mieszka…
1 kwietnia 2012Kiedy padło hasło wino u znajomych popędziłam do kuchni. Jednakże weny za nic nie miałam, wysłałam więc smsa do…
7 marca 2012Termin verrines to wymysł kuchni francuskiej, oznacza przystawki na słodko bądź słono serwowane w przeźroczystych małych szklaneczkach. Ja niestety…
25 lutego 2012Już zdecydowanie za długo nie byłam w domu. Może w ciągu tygodnia-dwóch uda mi się tam pojechać? A tymczasem…
23 lutego 2012Jest zimno, znacznie zimniej niż w Łodzi. -20 stopni sprawia, że zdecydowanie nie chcę wychodzić z mieszkania:) I jest…
13 lutego 2012Jak pisałam w przypadku przepisu na wileńskie uszka, moja prababcia pochodziła z Wileńszczyzny. W gimnazjum wybrałam się z babcią…
28 stycznia 2012Kochani moi, jutro większość mojego czasu poświecę na lepienie uszek. W odpowiedzi na zamówienie pewnego serwisu internetowego, który mnie o to poprosił.…
13 grudnia 2011