Kanapka z indykiem- sycąca i smaczna propozycja na kanapkę, która sprawdzi się jako śniadanie czy lunch. Z pieczonym indykiem, jabłkiem, żurawiną i innymi dodatkami, które podkreślają jej wyjątkowość. Mam nadzieję, że ta kanapka zainspiruje Was i przygotujecie taką w domu. Oczywiście pierś z kurczaka sprawdzi się równie dobrze:)
Dla przypomnienia podaję Wam przepis na pieczoną pierś z indyka.
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 plastry pieczonej piersi z indyka
- żurawina do mięs
- gorgonzola (ok. 15 g)
- świeży szpinak
- 1 łyżka serka śmietankowego light
- 1 jabłko
- orzeszki pinii
2 kromki chleba smarujemy serkiem, kolejne dwie serem gorgonzola. Na kanapki z serem gorgonzola nakładamy umyty i osuszony szpinak. Na wierzch kładziemy pieczonego indyka, żurawinę oraz plastry jabłka, posypujemy orzeszkami pinii. Wszystko przykrywamy kromką z majonezem.
2 komentarze
To ja poproszę taką kanapeczkę 😉
Jestem pod wielkim wrażeniem! Blog idealny. Niesamowicie proste dania,co mnie bardzo cieszy, będę stałym bywalcem. Pozdrawiam serdecznie 😉