Inne/Konkursy

Kikkoman i Tabasco- warsztaty

6 kwietnia 2014

DSC_5270Warsztaty, na które zaproszenie dostałam od firmy Kikkoman i Tabasco były pierwszym spotkaniem w tym roku z wiosennym menu:) Grzegorz Łapanowski, który prowadził owe spotkanie był jak zwykłe niezastąpiony:) Po historii sosu sojowego i innych produktów marki Kikkoman oraz Tabasco trzeba było teorię przekuć w praktykę więc zaczęliśmy gotować. Wszyscy blogerzy mogli podzielić się na grupy według tego, co trzeba było przygotować. Ja w towarzystwie Bernadety, Magdy i Doroty przygotowałam chrupiące warzywa i sałaty z dressingiem z Tabasco oraz silky tofu z orzechami i sezamem.

DSC_6027 DSC_5853 kikkoman-21 copyJak możecie zobaczyć po mojej minie- blanszowanie brukselki i jarmużu wymaga ogromnej koncentracji:) Ważne jest, aby warzywa były chrupkie i nie straciły koloru!

Inne grupy przygotowały np. tatar z pieczonych buraków, który był pyszny, sałatę rzymską z boczkiem oraz z sosem z sera pleśniowego (ona skradła mi serce) oraz, moi dwaj faworyci- pęczak z grzybami sosem Kikkoman i w roli deseru: karmel z sosem Kikkoman i orzechami podany z kruchym ciastem i owocami granatu.

Całe warsztaty przebiegały w cudownej atmosferze, przy której nie sposób się dobrze nie bawić!

DSC_5697 DSC_5776 DSC_6028

DSC_5838Za zaproszenie dziękuję firmie Kikkoman oraz Tabasco:)

Przeczytaj również

3 komentarze

  • Reply Kinga 6 kwietnia 2014 at 23:58

    Super wyglądasz w tej fryzurce 😀
    Mam nadzieję, że się niedługo spotkamy na jakichś warsztatach czy z innej okazji 😉

    • Reply pees 7 kwietnia 2014 at 07:33

      Dzięki:) Ja mogę wpaść kiedyś na kawę, ale to jakoś po sesji bardziej…. 🙂

  • Reply Adam 9 czerwca 2014 at 09:50

    Uwielbiam sosy Kikkomana, świetna sprawa!

  • Zostaw komentarz