Święta

Kingtajl z rzeżuchą

17 kwietnia 2014

kingtajl kwiecien-6Mam dla Was nowy, fantastyczny przepis na wykorzystanie rzeżuchy!:)

Nowy Kingtajl, który przygotowałam z użyciem wody Kinga Pienińska jest pyszny. Dodatek, jakim jest rzeżucha świetnie orzeźwia. Gdy rozgryzie się ją w ustach nagle gardło aż piecze od pikantności.

Rzeżucha jest bardzo zdrowa i możecie ją dodać do kanapek, sałatek, i jak widzicie- do napojów także:)

Składniki na 4 porcje:

  • 4 duże jabłka
  • 350ml wody naturalnej Kinga Pienińska
  • 2 garście rzeżuchy
  • sok z 1/2 cytryny

Jabłka obieramy, wykrawamy z nich gniazda nasienne. Do blendera wlewamy wodę, dodajemy pokrojone na mniejsze cząstki jabłka, wrzucamy rzeżuchę. Wszystko miksujemy do gładkości. Doprawiamy do smaku cytryną- jeśli jabłka są kwaśne możemy ją pominąć.

Jeśli chcecie, aby Kingtajl był bardziej klarowny jabłka wrzućcie do sokowirówki, i dopiero później zmiksujcie z rzeżuchą i wodą.

kingtajl kwiecien-5

Przeczytaj również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz