Live cooking w hotelu Konstancja.
W ostatnim czasie miałam przyjemność spędzić wieczór z innymi blogerami w restauracji La Gavroche w Hotelu Konstancja.
Zaproszenie na to wydarzenie dostało także kilku innych blogerów, którzy mieli okazję zabrać swoje osoby towarzyszące. Jak się później okazało tylko ja z tej możliwości skorzystałam zabierając K.
Pierwszy raz brałam udział w takim spotkaniu- niby to warsztaty niby wspólne gotowanie, taki mix:) Charyzmatyczny i przemiły szef kuchni Kamil Skowroński pierwszy rozpoczął przygotowania, abyśmy później mogli uniknąć większych problemów z przyrządzeniem potraw.
A główną rolę tego wieczoru grał: Beef Wellington- stek z polędwicy wołowej z pastą z pieczarek z bazylią, owinięty plastrami boczku i zapieczony w cieście francuskim. Podany z purée ziemniaczano-chrzanowym oraz sosem gravy ( z rozmarynem, winem czerwonym i szalotką). W trakcie spotkania dbano o nas bardzo i pojono nas winem/ drinkami bezalkoholowymi. Kolacja została zwieńczona pysznym deserem, którego składnik odgadłam po spróbowaniu. Był to bread & butter pudding podany z lodami.
Nasze stanowiska były odpowiednio przygotowane, ja i K. rozdzieliliśmy się, aby i On mógł spróbować swoich sił w przyrządzaniu polędwicy.
Niestety przy całym ferworze kulinarnych działań nie pstrykałam dużo zdjęć więc musicie uwierzyć mi na słowo, że wszystko wyszło absolutnie pyszne, a K. dostał pochwałę za najlepszy sos:)
Zachęcam Was do śledzenia profilu Restauracji Konstancja na facebooku (KLIK) bowiem można tam wygrać zaproszenia na live cooking. Ja za swoje serdecznie dziękuję:)
2 komentarze
Cudowny wieczór <3
Super. Cieszę się, że się podobało. Zapraszam wszystkich do Naszej restauracji – Le Gavroche 🙂 Pozdrawiam, Kamil Skowroński.