Uwielbiam suszone pomidory, pasują do wszystkiego!:)
Ich smak jest niepowtarzalny, urozmaicą każde Wasze danie.
Gdy podaję makaron ze szpinakiem nie może ich zabraknąć-
świetnie dopełniają smak.
Ich smak jest niepowtarzalny, urozmaicą każde Wasze danie.
Gdy podaję makaron ze szpinakiem nie może ich zabraknąć-
świetnie dopełniają smak.
Wystarczy kilka chwil i obiad gotowy!:)
Inne pomysły na makaron to np. makaron z kurczakiem i pieczarkami, makaron z łososiem czy pesto rosso.
Składniki na 3 porcje:
- 400g makaronu pełnoziarnistego
- 450g szpinaku (mrożony lub świeży)
- 3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki śmietany (ew. jogurtu naturalnego)
- suszone pomidory (ile lubicie)
- sól, pieprz, chili
- ew. 1 łyżeczka tłuszczu do smażenia
- ew. ser mozzarella/ gorgonzola
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy ją aż będzie szklista, dodajemy szpinak, czosnek i dusimy.
Do szpinaku dodajemy też śmietanę. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem, dekorujemy suszonymi pomidorami pociętymi w paseczki.
5 komentarzy
Bezpieczne połączenie. 🙂
Mmm, moje smaki, połączenie szpinaku i suszonych pomidorów często gości na moim talerzu 🙂
Ależ kolory i jaki smak 🙂
Z wiosennymi pozdrowieniami,
Agata
uwielbiam szpinak! ja jednak zdecydowanie najchętniej sięgam po połączenie z serem feta – mój ulubiony smak 🙂
Ulala jakie kolory! Cudownie 🙂