Mmm
wygląda i smakuje pysznie!
A takie proste:)
Dzięki sokowirówce,
od firmy Philips (HR 1869),
którą mam przyjemność testować,
mogę przygotować taki sok, na jaki tylko mam ochotę!:)
Dlaczego arbuz i jabłko?
Chciałam sprawdzić czy domowa wersja napoju
firmy T. jest gorsza czy lepsza…
W końcu nie dodałam (cytuję z etykiety):
“syropu glukozowo-fruktozowego, regulatora kwasowości – kwasu cytrynowy,
koncentratu czarnej marchwi, koncentratu borówki, aromatów“.
I wiecie co?
Arbuz i jabłko to już pełnia szczęścia i smaku,
a dodatek malin sprawia, że jest jeszcze smaczniej!
Składniki:
- 2 jabłka
- 400g arbuza
- garść malin
Arbuz i jabłka wrzucamy do sokowirówki. Podajemy z malinami
Jeśli posiadacie dodatkowy dziubek do sokowirówki to należy go zdjąć, gdyż on powoduje, że napój się nie spienia- a to tworzy fantastyczny efekt latte.
Jeśli nie posiadamy sokowirówki pozostaje nam zmiksować/zblendować arbuza i jabłka
(usuwając wcześniej pestki).
A piankę? Możemy zrobić używając małego mikserka, którym można też spienić mleko.
4 komentarze
Takiego latte to ja jeszcze nie piłam :))
jaki ładny łososiowy kolorek 🙂
Ostatnie momenty na takie pyszności 🙂
Mniam… :> czekam na letni sezon 😀