Pyszny sok z buraków z dodatkiem wody Kinga Pienińska:) Idealny na jesienne dni. Dzięki cynamonowi nabiera ciekawszego smaku. Korzenna nuta jest w nim bardzo wyczuwalna:) Myślę, że sprawdziłby się również podczas świąt- na pewno każdy doceni jego głęboki kolor i smak.
Składniki na 1l soku z buraków:
- 2 buraki
- 4 jabłka
- 1 marchew
- 2 łyżeczki cynamonu
- 400ml wody naturalnej Kinga Pienińska
Buraki, jabłka i marchew obieramy. Przeciskamy przez sokowirówkę lub blendujemy- dodajemy wodę oraz cynamon. Mieszamy. Schładzamy w lodówce lub podgrzewamy na małym ogniu i podajemy.
1 komentarz
Myślisz, że sok z jabłek mogłabym najpierw zagotować, a potem połączyć z resztą surowych składników? Jestem uczulona na surowe jabłka (temperatura zabija alergeny), ale taki koktajl wydaje mi się niezwykle apetyczny i zdrowy 🙂