Weekend.
Dla mnie zaczyna się i kończy na uczelni.
Dziś od 8.15 do 20.30 z najdłuższymi przerwami- do 15 minut.
Porażka!
Zapraszam na kolejną tartę wytrawną.
Zrobiłam specjalnie dla K.!
Przed Wami tarta z kiełbasą!
Składniki na ciasto oraz sos takie same jak w przypadku tarty z porem i pieczarkami.
Składniki na farsz:
- 250g suchej kiełbasy
- 1 duża cebula
- 200g suszonych grzybów (moczonych przez 4 godziny: u mnie borowiki)
- 5 dużych pieczarek pokrojonych w plasterki
- pół puszki czerwonej fasoli
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, razem podsmażamy na patelni. Namoczone grzyby kroimy w paseczki, odcedzamy i dorzucamy na patelnię wraz z pieczarkami. Podsmażamy, aż woda wyparuje.
Na przygotowane ciasto nakładamy farsz, zalewamy beszamelem i zapiekamy 30 minut w 180stopniach.
Podałam z garścią kiełek “Mieszanka na patelnię“, które otrzymałam od kiełki.net
Jak dla mnie przesmaczne! Tysiąc razy lepsze niż kozieradka.
A, no i już prawie umiem je hodować bez problemów:)
Z tym, że wyrosła głównie fasola mung oraz ? Chyba soczewica?
Polecam!
13 komentarzy
Wygląda bardzo apetycznie. Śliczne zdjęcia;)
wyglada przepysznie, a muy takie tarty uwielbiamy:)
pyszna tarta!:)) a’la pizza bym powiedziała;))
Świetnie wygląda 🙂 uwielbiam suche kiełbasy! 🙂
Hmm, hmm, hmm, pyszności! Dobrze ma ten Twój K.;)
bardzo apetyczna tarta !
Pozdrawiam.
Ciasto drożdżowe do tart jeszcze jest mi nieco obce, ale prezentuje się świetnie 🙂 A to nadzienie…mmm!
Piękna! :))))
drożdżowa tarta rewelacja, tylko ja bez kiełbasy proszę ;p.
wyglada bardzo apetycznie 🙂 ja jeszcze wytrawnej tarty nie jadlam, ale wsio przede mna!
dzieki za zyczenia! 😉
drożdżowa? mmm 🙂 pyszna musi być! a kiełki doskonałe dopełnienie.
Pysznie!
Wiesz co, nie lubię tart… Ale ta wygląda cudnie. I nadzienie jak dla mnie ostatecznie przekonujące! 😉 Pozdrowionka! 🙂