Przekąski i przystawki

Tarta z kiełbasą- wytrawna

3 marca 2012

Weekend.
Dla mnie zaczyna się i kończy na uczelni.
Dziś od 8.15 do 20.30 z najdłuższymi przerwami- do 15 minut.
Porażka!


Zapraszam na kolejną tartę wytrawną.
Zrobiłam specjalnie dla K.!
Przed Wami tarta z kiełbasą!


Składniki na ciasto oraz sos takie same jak w przypadku tarty z porem i pieczarkami.

Składniki na farsz:

  • 250g suchej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 200g suszonych grzybów (moczonych przez 4 godziny: u mnie borowiki)
  • 5 dużych pieczarek pokrojonych w plasterki
  • pół puszki czerwonej fasoli

Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, razem podsmażamy na patelni. Namoczone grzyby kroimy w paseczki, odcedzamy i dorzucamy na patelnię wraz z pieczarkami. Podsmażamy, aż woda wyparuje.
Na przygotowane ciasto nakładamy farsz, zalewamy beszamelem i zapiekamy 30 minut w 180stopniach.

Podałam z garścią kiełek „Mieszanka na patelnię„, które otrzymałam od kiełki.net
Jak dla mnie przesmaczne! Tysiąc razy lepsze niż kozieradka.
A, no i już prawie umiem je hodować bez problemów:) 
Z tym, że wyrosła głównie fasola mung oraz ? Chyba soczewica? 
Polecam!

Przeczytaj również

13 komentarzy

  • Reply Panna Malwinna 3 marca 2012 at 06:25

    Wygląda bardzo apetycznie. Śliczne zdjęcia;)

  • Reply Jolanta |Szyndlarewicz 3 marca 2012 at 08:57

    wyglada przepysznie, a muy takie tarty uwielbiamy:)

  • Reply Karolka 3 marca 2012 at 10:26

    pyszna tarta!:)) a’la pizza bym powiedziała;))

  • Reply Paulina 3 marca 2012 at 11:10

    Świetnie wygląda 🙂 uwielbiam suche kiełbasy! 🙂

  • Reply Eve 3 marca 2012 at 16:28

    Hmm, hmm, hmm, pyszności! Dobrze ma ten Twój K.;)

  • Reply Pauli 3 marca 2012 at 17:52

    bardzo apetyczna tarta !
    Pozdrawiam.

  • Reply Arvén 3 marca 2012 at 20:31

    Ciasto drożdżowe do tart jeszcze jest mi nieco obce, ale prezentuje się świetnie 🙂 A to nadzienie…mmm!

  • Reply mania179 4 marca 2012 at 11:46

    Piękna! :))))

  • Reply niebochce 4 marca 2012 at 15:43

    drożdżowa tarta rewelacja, tylko ja bez kiełbasy proszę ;p.

  • Reply littlebitshy 4 marca 2012 at 15:49

    wyglada bardzo apetycznie 🙂 ja jeszcze wytrawnej tarty nie jadlam, ale wsio przede mna!
    dzieki za zyczenia! 😉

  • Reply Dusia 4 marca 2012 at 16:22

    drożdżowa? mmm 🙂 pyszna musi być! a kiełki doskonałe dopełnienie.

  • Reply Kamila 4 marca 2012 at 19:07

    Pysznie!

  • Reply Kasia 4 marca 2012 at 20:10

    Wiesz co, nie lubię tart… Ale ta wygląda cudnie. I nadzienie jak dla mnie ostatecznie przekonujące! 😉 Pozdrowionka! 🙂

  • Zostaw komentarz