Smakowity kąsek na warsztatach makaronowych:)
Z okazji Dnia Kobiet zostałam zaproszenie na warsztaty od marki Lubella. To spotkanie było wyjątkowe- same kobiety plus szef kuchni, który niestety nie miał nic do gadania;) W kuchni rządziłyśmy my- miałyśmy do wyboru mnóstwo produktów, różne rodzaje mięs czy ryby. Świetnie zaopatrzona kuchnia i kieliszek wina- czy można było lepiej o nas zadbać?:)
Ja w grupie z Martą z bloga Feed me better, Kasią z Kuchnia Bazylii oraz z Magdą czyli Rogalikiem wybrałyśmy stanowisko z łososiem. Plan był taki: makaron w lekko pikantnej odsłonie: z chili, czosnkiem, sokiem pomarańczowym, imbirem, kolendrą i warzywami. Łosoś podsmażony na oliwie. Lekkie, delikatne i pyszne. Jakie spotkanie było widać po zdjęciach. Wszystkie uśmiechnięte, zadowolone i chętne do pracy. Na zdjęciu z Martą, pozowałyśmy dla Kasi:)
Po gotowaniu wszyscy zasiedliśmy do stołu aby próbować smakołyków. Oprócz naszych dań pojawiły się także te przygotowane przez szefa kuchni Restauracji 12 stolików (odpowiedzialnego także za przepisy dla marki Lubella) Piotra Ceranowicza, który zaserwował szereg dań przyrządzonych metodą sous vide (gotowanie mięs zamkniętych próżniowo w niskiej temperaturze przez długi okres czasu).
Wszystko było smaczne i wspaniale zorganizowane. Do następnego!
Brak komentarzy