To błyskawiczna propozycja na upalne dni.
Może na zdjęciu nie wygląda za ładnie, zmiksowane pieczarki niestety tak mają,
za to smak jest boski!:)
Swoją drogą, znacie ryż dziki?
Ja nigdy wcześniej nie miałam z nim do czynienia,
dlatego do przygotowania tego dania użyłam ryżu dzikiego w połączeniu
ze znanym mi już paraboiled, który otrzymałam od firmy Sonko.
Świetnie wygląda- tak inaczej i ma taką hm
skorupkę? Coś w tym rodzaju.
Jest na pewno dużo zdrowszy od ryżu białego.
Koniecznie wypróbujcie!:)
Składniki na 2 porcje:
- 500g pieczarek
- 1 woreczek ryżu paraboiled z dzikim
- 1 cebula
- 500ml bulionu
- 1 łyżka śmietany
Pieczarki obieramy, kroimy, cebulę siekamy. Wszystko gotujemy w bulionie. Po 5-7minutach blendujemy na gładko.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Podajemy i zajadamy!:)
5 komentarzy
z ryżem to tylko pomidorowa. a pieczarkowa? niezła odmiana. na pewno pyszna! gęsta i pożywna.
Nigdy nie jadłam pieczarkowej z ryżem, ale zaciekawiło mnie to połączenie 😉 Koniecznie muszę wypróbować.
Świetny przepis!
uwielbiam dziki ryz za wyglad i smak … pieczarkowa z ryzem ?! jeszcze nie jadlam … jadlam z ziemniakami i makaronem 🙂
pozdrawiam
Pieczarkowa i ryż . ? Wow . A skąd pni ma głęboką wersje mojego talerza . 😀