Zdrowe śniadanie to podstawa dobrze rozpoczętego dnia! U mnie najczęściej jest to owsianka lub laglanka, koktajl bądź właśnie jogurt z owocami i musli. W letnich miesiącach aż żal byłoby nie skusić się na czereśnie, maliny, jagody czy soczystego arbuza. Ja korzystam ile mogę i mając praktycznie pod blokiem Halę Mirowską jestem tam częstym gościem! 🙂
Nie radzę Wam kupować gotowych mieszanek musli czy płatków – wystarczy kilka składników i możecie cieszyć się domowym musli/granolą w domu. Ja przepadam za pszenicą, dlatego kupuję ją i dodaję do domowej granoli tak, aby przypominała mi smak dzieciństwa: płatki śniadaniowe Kangus. Uwielbiam też dodatek orzeszków!
Przepis na granolę od dawna na blogu!:)
Składniki na 1 porcję:
- 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego najlepiej gęsty)
- 1 banan
- garść czereśni
- garść malin
- domowa granola/musli
- mięta
Czereśnie i maliny myjemy, osuszamy na sitku. Czereśnie kroimy na połówki, pozbywamy się pestek, rozgniatamy je widelcem wraz z malinami. Owoce układamy na dnie kubeczka, na wierzch kładziemy porcję jogurtu, posypujemy płatkami/granolą.
Brak komentarzy