Makarony to świetna sprawa.
Szybki, tani i prosty obiad.
Kilka składników i już!
Dziś mam dla Was kolejną propozycję z kurczakiem-
oliwkami, kaparami, parmezanem.
Mam nadzieję, że sięgniecie po ten przepis:)
Planujecie już wakacje?
K. ostatnio podał hasło ‘Chorwacja’,
chociaż ostatecznie nie wiem co z tego wyjdzie,
to już rozglądam się za tym, co warto tam zwiedzić, w które
dokładnie miejsce się udać.
No i oczywiście- potrzebne są mapy,
jakiś atlas samochodowy (tak, tak, K. będzie kierowcą),
z pomocą przyszła mi strona cuponnation.pl
na której znajdziecie mnóstwo promocji na przeróżne usługi, książki,
płyty, ubrania.
Zajrzyjcie do działu z promocją na książki, filmy, muzykę- atlasy, rozmówki i mapy są 25% tańsze!:)
W sam raz na zbliżające się urlopy, prawda?:)
Składniki na sos:
- 400g piersi z kurczaka
- 1/2 słoiczka czarnych oliwek (bez zalewy)
- 200g pieczarek
- 5 pomidorów suszonych (z zalewy)
- 10 kaparów (z zalewy)
- parmezan
- sól, pieprz, papryka słodka i chili
- oliwa
- 2 łyżki śmietany 30%
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Obsypujemy papryką słodką i chili, doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano.
Pieczarki obieramy, siekamy w plastry. Suszone pomidory, kapary i oliwki odsączamy z zalewy. Pieczarki dusimy na patelni, posypujemy je solą, aby szybciej puściły wodę. Dodajemy je do garnuszka z piersią z kurczaka, dodajemy resztę składników i dusimy całość. Przed podaniem dodajemy śmietankę i mieszamy.
Podajemy z makaronem al dente, posypujemy parmezanem.
1 komentarz
Bardzo fajny pomysł na obiadek. Na pewno spróbuję:)