Naleśniki na słodko i słono,
zimne i gorące, zapiekane i z polewą.
Suche też.
🙂
Dziś przedstawiam Wam wersję z twarogiem i musem truskawkowym.
Już sobie wyobrażam, że robicie je na podwieczorek,
zasiadacie na balkonie czy tarasie i odpoczywacie…
Piękna wizja?
Usmażcie naleśniki i może się spełnić!
Składniki na naleśniki pełnoziarniste:
- 10 czubatych łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- 3/4 kubka wody gazowanej
- 1/2 kubka mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oleju
Mąkę przesiewamy z solą i cukrem, wbijamy jajko, dodajemy wodę i mleko. Miksujemy, na samym końcu dolewamy olej i dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany- jeśli jest za gęste możemy wbić kolejne jajko, ew. dodać mleka lub wody.
Składniki dodatkowe:
- mus truskawkowy KLIK
- serek twarogowy 0%
Na usmażonego naleśnika nakładamy serek twarogowy, dodajemy kilka połówek truskawek, składamy i polewamy gorącym musem truskawkowym.
3 komentarze
aaaa! te truskawki w wersji musu… cudowne!
najlepsze naleśniki , zdrowe i z najpyszniejszym nadzieniem <3
Mogę jeść naleśniki tonami:D