Nie ma to jak zdrowe śniadanie!:)
Ojj wierzcie mi- jeszcze kilka tygodni temu bym tak nie powiedziała…
Dotychczas była to słodka drożdżówka z kawą- tyle.
A teraz?
Teraz czuję wiosnę, śniadania jadam w słonecznej kuchni-
bajka!
Jakoś milej, gdy na talerzu jest smacznie i kolorowo.
Zgodzicie się?
Dziś przedstawiam Wam twarożek w mojej ulubionej wersji smakowej.
Obiecuję, że następnym razem zrobię go sama!:)
Składniki na twarożek do kanapek:
- 250g twarogu chudego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 rzodkiewek
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego jogurt naturalny, aby nabrał kremowej konsystencji. Mieszamy.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek również siekamy.
Dodajemy do twarogu, doprawiamy solą i pieprzem.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby twarożek się ‘przegryzł’.
Koniecznie wypróbujcie wariację ze szpinakiem i twarożkiem.
Kromkę Waszego ulubionego pieczywa posmarujcie takim twarożkiem, na wierzch poukładajcie listki świeżego szpinaku i pyszną wędlinę. Mniam!:)
2 komentarze
Ile dni możemy taki twarożek przechowywać w lodówce ?
2- 3 dni 🙂 Myślę, że i tak zjesz go szybciej!