Przekąski i przystawki

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (zdrowe śniadanie)

5 marca 2013

Nie ma to jak zdrowe śniadanie!:)
Ojj wierzcie mi- jeszcze kilka tygodni temu bym tak nie powiedziała…
Dotychczas była to słodka drożdżówka z kawą- tyle.
A teraz?
Teraz czuję wiosnę, śniadania jadam w słonecznej kuchni-
bajka!

Jakoś milej, gdy na talerzu jest smacznie i kolorowo.
Zgodzicie się?

Dziś przedstawiam Wam twarożek w mojej ulubionej wersji smakowej.
Obiecuję, że następnym razem zrobię go sama!:)

Składniki na twarożek do kanapek:

  • 250g twarogu chudego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 rzodkiewek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego jogurt naturalny, aby nabrał kremowej konsystencji. Mieszamy.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek również siekamy.
Dodajemy do twarogu, doprawiamy solą i pieprzem.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby twarożek się ‚przegryzł’.

Koniecznie wypróbujcie wariację ze szpinakiem i twarożkiem. 
Kromkę Waszego ulubionego pieczywa posmarujcie takim twarożkiem, na wierzch poukładajcie listki świeżego szpinaku i pyszną wędlinę. Mniam!:)

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply Ola 17 czerwca 2018 at 15:11

    Ile dni możemy taki twarożek przechowywać w lodówce ?

    • Reply Kąsek 18 czerwca 2018 at 08:56

      2- 3 dni 🙂 Myślę, że i tak zjesz go szybciej!

    Zostaw komentarz