Uwielbiam połączenie łososia i szczypiorku- to niezwykłe!
Jajka nafaszerowane takimi pysznościami muszą znaleźć się na wielkanocnym stole,
i koniec!:)
Składniki:
- 4 jajka
- 50g łososia wędzonego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól, pieprz
- szczypior
Jajka gotujemy na twardo. Łososia i szczypiorek drobno kroimy.
Przekrawamy jajka i wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy z majonezem i chrzanem, doprawiamy do smaku. Dodajemy do nich łososia (zostawmy trochę do dekoracji) oraz szczypiorek. Mieszamy i nakładamy w miejsca po żółtkach.
Ozdabiamy łososiem i szczypiorkiem.
4 komentarze
z łososiem jajek jeszcze nie próbowałam.
Świetny przepis i bardzo ładne zajączki na 1-wszym zdjęciu!
Pyszności 🙂
Super. Rodzinka tak próbowała, że kolejną porcję musiałam zrobić…