Święta

Krem pierniczkowy

17 grudnia 2014

krem piernikowyKrem piernikowy to mój hit grudnia. Czegoś tak pysznego dawno nie jadłam! Proste w przygotowaniu zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt końcowy jest oszałamiający 🙂

Ten krem świetnie sprawdzi się w roli jadalnego prezentu- zapakowany w śliczny słoik czy ceramiczne pudełko, obwiązany kolorową tasiemką na pewno przyniesie wiele radości obdarowanemu. Muszę Wam powiedzieć, że oprócz smaku, to zapach jest równie bajeczny! No wyobraźcie sobie- pierniczki, cynamon, co tu może źle pachnieć?

Składniki:

  • 200g pierniczków w czekoladzie
  • 100g serka mascarpone
  • 100ml śmietany kremówki
  • cynamon

Pierniczki drobno kruszymy, mieszamy z mascarpone. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy. Przyprawiamy dodatkowo cynamonem. Przechowujemy w lodówce.

Jeśli użyjecie pierniczków bez polewy możecie dosłodzić odrobinę krem miodem. 🙂

krem piernikowy-2

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply Anna P 17 grudnia 2014 at 08:45

    woooow nigdy o czymś takim nie słyszalam, ale juz po przeczytaniu składników mam ślinke:)pozdrawiam

  • Reply kocie-smaki 17 grudnia 2014 at 14:23

    jeśli to smakuje tak, jak się domyślam, to może lepiej od razu zrobić ilości hurtowe? 😉

  • Zostaw komentarz