Czarny bez- w zeszłym roku robiłam z niego konfiturę- idealna do mięs!
W tym roku nazrywałam kwiatów czarnego bzu i je usmażyłam!
Smak jest zupełnie inny, nie umiem go Wam opisać,
ale naprawdę powinniście spróbować!
Już za jakiś czas podam Wam przepis na konfiturę, naprawdę warto!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder
- 5-10 baldachimów kwiatów czarnego bzu
- masło do smażenia
Wszystkie składniki oprócz cukru pudru oraz bzu zmiksować, na patelni rozgrzać masło, baldachimy maczamy w cieście i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor.
Posypujemy cukrem pudrem, możemy podać z konfiturą z czarnego bzu.
Smacznego!:)
10 komentarzy
ale wygląda wspaniale ten zestaw, i ta zielona łodyżka w cieście, mniam!
Pysznie, u mnie też dzisiaj 🙂
http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html
Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !
Wspaniale to wygląda, a na pewno idealnie smakuje! 🙂
W takim razie czekam na przepis na konfiturę! 😀
Nigdy takiego nie jadłam. Prezentuje się bardzo apetycznie 😀
Ja też nigdy nie jadłam czegoś takiego. Wygląda baardzo ciekawie 🙂
na pewno warte wypróbowania, ta konfitura idealnie pasuje do takiego dania i slicznie wygląda na talerzu 🙂
Da się to zjeść?? Ej, ufam Ci. Idę jutro po te kwiaty.
Boskie 😀
a ja nigdy takich wynalazków nie jadłam 🙁