Konfitura z cebuli
Konfitura z cebuli to świetny dodatek do burgerów, które w modzie są już od ładnych kilku lat. Możemy podawać…
1 grudnia 2015Konfitura z cebuli to świetny dodatek do burgerów, które w modzie są już od ładnych kilku lat. Możemy podawać…
1 grudnia 2015Pieczona dynia hokkaido jest bardzo dobrym dodatkiem do makaronów, sałatek, pizzy. Na jej bazie możecie przygotować krem z dyni,…
12 listopada 2015Hummus z suszonymi pomidorami to już trzeci przepis na tę pyszną, libańską, potrawę. O hummusie pisałam Wam już przy…
3 października 2015Pieczone ziemniaki w piekarniku to chyba najprostszy bezglutenowy przepis na posiłek 🙂 Wystarczy kilka składników, aby w 30 minut…
2 października 2015Pieczone młode ziemniaki to najlepszy wiosenny dodatek do potrawy 🙂 Ja zjadłam je z dodatkiem zielnego, bazyliowego, pesto. Piekłam…
12 czerwca 2015Kluski śląskie to pyszny dodatek do dania typu gulasz czy zrazy. U nas, na Kaszubach Babcia nie przyrządza ich…
14 lipca 2014Sos z pomidorów i czereśni to mój ostatni wynalazek. Świetnie sprawdzi się do burgerów, steków, do grillowanej karkówki. Oczywiście,…
13 lipca 2014Gnocchi w restauracji Dziurka od klucza Gnocchi to kluski, zwyczajne, proste w przygotowaniu i przepyszne włoskie kluski. My w…
9 lipca 2014Jak gotować bób? A może czy warto go w ogóle jeść? Lubicie jego charakterystyczną goryczkę czy może nie przepadacie…
7 lipca 2014Na powyższym zdjęciu możecie zauważyć trzy rodzaje kasz: kaszę jęczmienną w niebieskiej miseczce, kaszę grubą czyli gryczaną paloną w…
26 kwietnia 2014Pieczone buraki- mam nadzieję, że lubicie je tak samo jak ja!:) Oczywiście surowe do soku są równie dobre, jednak…
23 kwietnia 2014Pasta jajeczna z serem to najlepsza pasta na świecie:) Jest też bardzo prosta w przygotowaniu, jak to z dodatkami…
16 kwietnia 2014